Pretraživanje stranice

izlet_trakoscan_dvorac.jpg izloba_2014.jpg Prezentacija_10_casopisa.jpg Skuptina-2009.jpg IKK-skuptina-2013-2.jpg sastanci-kluba.jpg Metalna-kasa-krinjica.jpg IKK-skuptina-2013-1.jpg Skuptina-kolekcionara-2010.jpg

Trenutno aktualno

 izlog-3
Zastanite pred izlogom
Ivanečkog kluba kolekcionara
u centru Ivanca i pogledajte
postav naše članice Vesne Štruklec.
Izložene su bočice i boce
raznih vrsta i namjena.
izlog-4

____________________________________

 

 

Danas3
Jučer52
Ovaj tjedan140
Ovaj mjesec452
Ukupno145921

Četvrtak, 13 Lipanj 2024 02:06
Utorak, 07 Svibanj 2024 20:31

IKK Skupština

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Anđelko Biškup novi predsjednik Ivanečkog kluba kolekcionara

U prostoru Etno sela Grešna pilnica u Klenovniku, vlasnika svoga člana Izidora Gladovića, Ivanečki klub kolekcionara održao je redovnu godišnju Skupštinu, koja je imala i izborni karakter.

Nakon otvaranja radnog dijela, predsjednik Darko Foder izvijestio je kako Skupštini nazoči 18 od 23-oje članova, te će sve odluke biti pravovaljane. Uslijedio je izbor zapisničara Mirka Vuka te ovjerovitelja zapisnika Danice Mesec i Vesne Matišić i nastavak radnog dijela Skupštine.

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik Mirko Vuk, a uz redovite sastanke koji se održavaju jednom mjesečno, izdvajamo brojne izložbe koje su članovi Kluba priredili prošle godine. Najveća je priređena u Muzeju planinarstva Ivanec, kojom se obilježila 20. obljetnica postojanja Ivanečkog kluba kolekcionara, a izlagalo se i u Noći muzeja u Grešnoj pilnici, u Područnoj školi Salinovec, na Bedijenskoj lončariji, Adventu u Ivancu...

U segmentu izdavaštva u ožujku prošle godine je u prigodi obilježavanja 20. obljetnice Kluba izdana kuverta, marka i žig kao trajni spomen na taj događaj, u 100 je primjeraka tiskan i prigodan list vezan uz tu obljetnicu, a prije toga, početkom siječnja, pred više od 100 posjetitelja u Etno kući u Bedencu održana je druga promocija 14. broja Ivanečke škrinjice.

Klub je, uz informacije na Facebook i internetskoj stranici, promoviran i na brojnim medijima, od čega izdvajamo gostovanje Martina Lukavskog, koji je na HTV-u predstavio svoju zbirku, te Ljudveka Cikača na VTV televiziji, koji je predstavio svoj Bedijenski rječnik, objavljen u Ivanečkoj škrinjici.

Također, prošle je godine organiziran i tradicionalni godišnji izlet Kluba u muzeje u Ludbregu, Koprivnici i Đurđevcu.

Daljnji tijek Skupštine donio je podnošenje materijalno-financijskog poslovanja koje je iznio blagajnik Boris Krznar. Skupština je, s kraćim diskusijama, prihvatila oba izvješća.

Nakon usvajanja izvješća, prisutnim članovima se obratio se Darko Foder, te, kako je i ranije najavio, iz osobnih razloga podnio ostavku na mjesto predsjednika Ivanečkog kluba kolekcionara, nakon što je 11 godina obnašao tu dužnost. U svom kratkom obraćanju, Foder se zahvalio članovima na povjerenju svih godina te najavio kako će i dalje biti aktivan član Kluba i sudjelovati u njegovim aktivnostima.

Zahvalu za sve učinjeno, posebno na tome što je držao IKK na okupu i pridonio očuvanju baštine našega kraja, Foderu su izrazili Božena Carević, Ljudvek Cikač i Ivan Knežević.

Potom se prišlo izboru Foderovog zamjenika te je za novog predsjednika Ivanečkog kluba kolekcionara izabran Anđelko Biškup iz Margečana, član Kluba od 2007. do 2012., kada je zbog radnih obveza u inozemstvu, bio prisiljen prekinuti članstvo. Kao ljubitelj starina i vlasnik zbirke etno predmeta odlučio se ponovno aktivirati, a potom i prihvatiti prijedlog članova da preuzme vođenje Kluba.

Biškup se zahvalio članovima na povjerenju, posebno dosadašnjem predsjedniku Foderu, te najavio kako će se truditi da Klub nastavi sa svojom najvećom zadaćom, očuvanjem tradicijske i kulturološke povijesti našega kraja.

Promocija rada Kluba, koja bi privukla nove članove, neovisno o dobi, bit će jedan od prioriteta u tekućoj godini, istaknuo je Biškup prilikom prezentiranja Programa rada i Financijskog plana za 2024., a nastavit će se i s izložbama, redovitim postavima članskih etno-zbirki u CHIBO Centru Ivanec, ali i s naglaskom na uključivanje u programe na području su svih gradova i općina našega područja.

Važna je i izdavačka djelatnost, a ključna zadaća je dovršetak 15. broja publikacije Ivanečka škrinjica, koji će biti promoviran krajem 2024. godine.

Iz rasprava izdvajamo iniciranje bolje suradnje Kluba, Grada Ivanca, Turističke zajednice Grada Ivanca i Muzeja planinarstva Ivanec, zato što članovi Kluba imaju veliki izložbeni potencijal u svojim zbirkama te bi mogao i morao biti jedan od nositelja kulturnog života i značajan dio turističke ponude Grada Ivanca.

Na Skupštini je dogovoren obilazak Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec u ponedjeljak, 6. svibnja, a potom će u Centru biti održan i redoviti mjesečni sastanak. Jedan od klupskih sastanka u narednom razdoblju bit će održan i na imanju Đurđice Prašnički u Višnjici, koja posjeduje jednu od najvećih zbirki etno predmeta.

Program rada i financijski plan također su prihvaćeni od strane Skupštinara, a to je ujedno označilo i završetak službenoga dijela.

Po završetku Skupštine, druženje je nastavljeno uz razne kolekcionarske teme te iz drugih segmenata društvenog života.

Pročitano 492 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Svibanj 2024 20:40